Hvordan vasker du din uld?

På rigtig mange uldgarner står der håndvask, men i dag kan vi købe vaskemaskiner, som har både programmer til uldvask og håndvask.
Skulle jeg finde på at vaske i maskinen, så ville jeg altid lave en vaske-prøve. Der er forskel både på maskinerne og vandet.
Mange trævler deres strikkeprøve op igen, for at bruge garnet i det projekt de går i gang med, men strikkeprøven er rar at have, også imens man er i gang med arbejdet. Derefter kan den bruges som vaskeprøve, så man ikke får ødelagt sit projekt første gang man vasker det.
Jeg vil dog lige sige, at det ikke er nødvendigt at vaske uldtrøjer hver gang de har været brugt. Bare giv dem en tur i fryseren, eller læg dem ud i kulden, så frisker ulden op igen.
Jeg vasker selv mit uld i hånden, og jeg vasker i Eucalan, da jeg så ikke skal skylle sæben ud igen. Det skal ligge i blød i 15 minutter, og så skal vandet trykkes ud af ulden, før det ligges til tørre. Samtidig bliver mine trøjer tilført ny lanolin, som er med til at bevarer uldens gode egenskaber.
Det er nemt!
Eucalan kan også anvendes i vaskemaskiner, og man skal bruge 5 ml. pr. vask.
Kategorier